Zubčić dobio dobar startni broj za veleslalom u Santa Caterini

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić dobio je startni broj šest za subotnju veleslalomsku utrku koja se boduje za Svjetski kup, a bit će održana u talijanskoj Santa Caterini.  

Prije Zubčića će stazom proći Norvežanin Leif Kristian Nestvold-Haugen, Francuz Alexis Pinturault, Švicarac Marco Odermatt, Amerikanac Tommy Ford i Slovenac Žan Kranjec. Pobjednik prvog veleslaloma voženog na otvaranju nove sezone Svjetskog kupa u austrijskom Soeldenu, Norvežanin Lucas Braathen, startat će kao osmi.

Zubčić je jedini hrvatski predstavnik u Santa Caterini, koja je preuzela organizaciju dvaju veleslaloma od francuskog Val d'Iserea.

Subotnja prva vožnja će započeti u 10.30 sati, a druga u 13.30 sati, dok će u nedjelju prva vožnja startati u 10, a druga u 13 sati. Prijenosi obje utrke bit će na Drugom programu!

Skijašice će se ovog vikenda za bodove boriti na dva u superveleslaloma u Sankt Moritzu, a na tim utrkama nema hrvatskih predstavnica. I u subotu i u nedjelju start utrke je predviđen za 11.30 sati.