Davisu ugovor s Lakersima vrijedan 190 milijuna dolara

Košarkaš Anthony Davis potpisat će novi ugovor s Los Angeles Lakersima vrijedan 190 milijuna dolara za sljedećih pet godina, objavio je američki ESPN.

Na kraju četvrte sezone, tj. 2024/2025. Davis će imati klauzulu da može i ranije napustiti klub. Ove sezone zarađivat će 32 milijuna dolara, plaća će mu rasti iz sezone u sezonu, a posljednje godine trebao bi dobiti 43 milijuna dolara.


Jučer je novi ugovor s Lakersima dogovorio i LeBron James, on je potpisao novi dvogodišnji ugovor koji ga veže s klubom do 2023. godine.

Prošle sezone, u kojoj su Lakersi osvojili naslov, Davis je prosječno postizao 26.1 poena uz 9.3 skokova.

Davis je zamjenom igrača u Lakerse stigao u srpnju 2019. iz New Orleansa, a nakon što je bio jedan od glavnih protagonista u vraćanju momčadi iz Los Angelesa na NBA tron, odlučio je iskoristiti svoje pravo i raskinuti stari ugovor koji ga je s Lakersima vezao još godinu dana te se kao slobodan igrač našao na tržištu.

No, bilo je prilično izvjesno da će Davis ostati u "zlatno-ljubičastom" dresu, a pogotovo nakon što je James potpisao novi dvogodišnji ugovor vrijedan 85 milijuna dolara.


Davis je na draftu 2012. bio prvi izbor i prvih je sedam sezona proveo u New Orleansu, prije nego što je u siječnju 2019. zatražio da bude zamijenjen, nadajući se da će to biti učinjeno do zadnjeg roka u veljači. No, Pelicansi su ga zadržali u nadi da će u srpnju potpisati maksimalni ugovor, čija je vrijednost mogla ići do 240 milijuna dolara.

Kad je Davis odbio tu mogućnost, New Orleans je s Lakersima dogovorio razmjenu u kojoj su Pelicansi dobili Brandona Ingrama, Lonza Balla, Josha Harta i tri izbora u prvom krugu NBA drafta.