Advocaat uoči Dinama najavio da napušta Feyenoord

Uoči utakmice s hrvatskim prvakom Dinamom trener Feyenoorda Dick Advocaat najavio je da napušta taj nizozemski klub na kraju sezone.

Ugovor mu završava na ljeto 2021. i to se očekivalo, no sad je i službeno objavio da ga neće obnoviti, i to uoči dvoboja s Dinamom, bacivši pomalo utakmicu u drugi plan.

- Sljedećih nekoliko mjeseci bit će moji zadnji u ulozi klupskog trenera. Nakon duge i lijepe karijere, Feyenoord je zbilja sjajna zadnja stanica. Nadam se da prije kraja možemo ostvariti još neke velike stvari, rekao je slavni trener, dodavši:

- Ako nam se vrate neki ozlijeđeni igrači, možemo opet imati odličnu sezonu. Uradit će sve što je u mojoj moći da bude tako.

Novinari su ga pitali je li uoči susreta s Dinamom bio pravi trenutak za ovu objavu?

-  Igrači s tim nemaju veze. Njima je, uostalom, svejedno tko je trener, ja ili netko drugi, njihov je posao ispunjavati trenerove zahtjeve. Tako da ne vjerujem kako će to biti problem u ovoj utakmici, ali ni u u idućima.

Modri su nakon četiri kola vodeća momčad skupine K s osam bodova i jedini klub koji je sačuvao svoju mrežu netaknutu. Na gostovanju u Rotterdamu mogu osigurati prolazak skupine, za što bi im mogao biti dovoljan bod. Dinamo ima osam, Feyenoord na drugom mjestu pet, a Wolfsberger na trećem četiri boda. Zadnji je CSKA s tri boda, pa je mnogo toga otvoreno uoči posljednja dva kola.