Maradonin dres s utakmice protiv Engleske nije na prodaju

Bivši engleski nogometni reprezentativac Steve Hodge (58) izjavio je u utorak kako je čitav prošli tjedan morao odbijati potencijalne kupce dresa kojega je pokojni Diego Maradona nosio tijekom četvrtfinalnog susreta između Engleske i Argentine na Svjetskom prvenstvu 1986. godine te inzistira kako isti nije na prodaju.

Hodge je po završetku tog dvoboja, kojega je Argentina dobila sa 2-1, a u kojemu je Maradona prvi pogodak postigao rukom te drugi nakon fenomenalnog solo-prodora, zamijenio dres sa slavnim Argentincem. Stoga je taj dres, iako se nalazi u Engleskom nacionalnom muzeju nogometa u Manchesteru, u Hodgeovu vlasništvu.

Nakon Maradonine smrti prije pet dana zavladala je prava pomama za dresom, a stručnjak za sportske memorabilije procijenio je kako bi mogao postići cijenu od dva milijuna dolara.

- Imam taj dres 34 godine i nikada ga nisam niti pokušao prodati. Ima nevjerojatnu sentimentalnu vrijednost. Ljudi mi neprestano kucaju na vrata, a telefon mi neprestano zvoni, nije to ugodna situacija. Čak se pojavila i lažna vijest kako tražim milijun ili čak dva milijuna za njega, kao da pokušavam zaraditi koristeći situaciju. Smatram to krajnje uvredljivim i potpuno pogrešnim. Taj dres nije na prodaju, kazao je Hodge.

Inače, upravo je Hodge bio igrač koji je poslao "balon" u smjeru svog gola na kojega su potom skakali Maradona i engleski vratar Shilton kada je Maradona rukom poslao loptu u mrežu, a Hodge je bio i jedan od šestorice igrača koje je Maradona pretrčao prije no što je postigao "gol stoljeća".