Mršić: Uzet ćemo samo one koji su spremni podrediti se momčadi

Hrvatska košarkaška reprezentacija vratila se sinoć u Zagreb nakon što je u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo stigla do četvrte pobjede i time osigurala plasman na Eurobasket 2022.

Dio reprezentativaca se vratio u Hrvatsku, a drugi dio otputovao je direktno u klubove iz Istanbula.

Pri povratku izbornik Veljko Mršić još jednom je istaknuo sreću i zadovoljstvo svime napravljenim u Turskoj: - Nakon četiri utakmice imamo 4-0 i to nakon prošlih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na koje se nismo plasirali. Sada smo to napravili bez stresa i idemo dalje. Ostale su još dvije utakmice za odigrati, teško je bilo što sad prognozirati, vidjet ćemo što će biti s pandemijom u veljači. Sigurno ćemo pokušati probati i neke mlađe igrače, no "gro" ekipe će ostati jer želimo završiti kvalifikacije u sličnom izdanju kao što je to bilo do sada.


Još nije poznato u kojem će sastavu košarkaši loviti Olimpijske igre na turniru u Hrvatskoj na ljeto, no Mršić naglašava da ne želi izgubiti kemiju.

- Kada dođu velika natjecanja, najprije Olimpijski kvalifikacijski turnir, sigurno je da ćemo se pojačati s našim najboljim igračima. Međutim, ne želimo izgubiti ovu kemiju, zajedništvo koje imamo i uzet ćemo samo one koji su spremni podrediti se momčadi, prenosi Hrvatski košarkaši savez.