DFB: Löw ostaje za kormilom Elfa

Joachim Löw ostat će na mjestu izbornika njemačke reprezentacije do kraja Europskog prvenstva iduće godine, objavio je Njemački nogometni savez (DFB).

➡️ Bierhoff nakon debakla Nijemaca: Löw ostaje izbornik

Nakon što je Njemačka u posljednjem kolu Lige nacija u Sevilli izgubila od Španjolske s 0-6 dio medija je tražio izbornikovu ostavku, no vodstvo DFB-a pružilo mu je podršku.

Posljednji put Njemačka je izgubila sa šest razlike davne 1931. od Austrije što je bio i najteži službeni poraz četverostrukih svjetskih prvaka. Teži poraz Nijemci su ostvarili jedino 1909. kada su izgubili od reprezentacije engleskih amatera s 0-9.

- Jedna utakmica ne može i ne smije biti mjerilo za opći učinak reprezentacije i nacionalnog izbornika, objavio je DFB.

- Izvršni odbor složio se da je ono što se računa kvalitetan rad trenerskog osoblja, odličan odnos između momčadi i trenera i jasan koncept prethodnih i budućih postupaka, navodi se u priopćenju DFB-a.

DFB je dodao da je Löw ispunio sve ciljeve, kao što su plasman na EURO, ostanak u elitnom razredu Lige nacija, kao i mjesto u prvom bubnju za ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Löw je preuzeo njemačku reprezentaciju 12. srpnja 2006. nakon SP-a u Njemačkoj i odlaska Jurgena Klinsmanna kojem je bio asistent.

Pod njegovim vodstvom Nijemci su osvojili svjetski naslov 2014. godine, treće. mjesto 2010. godine, te europsko srebro 2008.