"Staviš stvari u perspektivu. Najvažnije da je Romain ostao s nama"

Nedjeljna Velika Nagrada Bahreina prekinuta je u prvom krugu zbog teške nesreće pilota Haasa Francuza Romaina Grosjeana. Francuz je u trećem zavoju nakon kontakta Danilom Kvjatom izgubio kontrolu nad bolidom zabivši se u ogradu, pri čemu je bolid eksplodirao i prepolovio se.
➡️ Grosjean se javio iz bolnice i zahvalio svima na podršci

➡️ Grosjean jedva izbjegao smrt, ali sad je dobro, ima lakše opekline

Srećom, 34-godišnji Francuz je preživio. Nekako je izašao iz bolida i putem radija potvrdio da je dobro prije nego što je ušao u kola hitne pomoći kako bi ga pregledali kako zahtijeva protokol. Nakon utrke, u kojoj je pobijedio Lewis Hamilton, svi vozači istaknuli su sreći jer je sve dobro prošlo.

- Zahvalan sam što je Romain dobro. Rizik koji mi uzimamo nije šala, za one koji su zaboravili da stavljamo život na liniju za ovaj sport i ono što radimo, poručio je svjetski prvak Lewis Hamilton.

- Nakon ovoga što se danas dogodilo, staviš stvari u perspektivu. Za mene, jedan podij više-manje. Nije bitno. Najvažnije je da je Romain Grosjean s nama, napisao je Sergio Perez.


- Srećom što je Romain izašao iz strašnog sudara, nadam se da će se brzo oporaviti, poručio je Max Verstappen.

Predjsednik FIA-e Jean Todt također je uputio poruku zahvale svima koji su brzom reakcijom spasili francuskog vozača.

- Laknulo mi je što je Romain dobro i na sigurnom. Zahvala dr. Ianu Robertsu i FIA timu za njihovu hrabru i efikasnu intervenciju. Uvijek nam je sigurnost na vrhu prioriteta i tako ćemo nastaviti, rekao je Todt.