Napoli protiv Rome u novim dresovima u čast Maradoni

Napoli će protiv Rome odigrati prvenstvenu utakmicu u dresovima koji podsjećaju na dres argentinske reprezentacije u čast velikom Diegu Maradoni koji je umro prošlog tjedna, objavio je klub s juga Italije na svojim klupskim stranicama.

Novim dresom bi se odala počast argentinskoj legendi i nekadašnjem broju 10 Napolija, a to je bilo u planovima i prije smrti Diega Maradone.

- Prije godinu dana smo s proizvođačem sportske opreme Kappa zamislili dizajn posebnog dresa koji podsjeća na Diega Maradonu, njegovu omiljenu Argentinu i jaku vezu sa stanovnicima Napolija, pojašnjava Napoli na svojim stranicama.

- Nadali smo se da će ga Diego moći vidjeti i čak ga obući, dodaje se u objavi.

Igrači Napolija su već odali počast Maradoni, koji je umro prošli tjedan u 61. godini. Na utakmici Europa lige prošlog četvrtka protiv Rijeke, igrači Napolija su na teren izašli s dresom s brojem 10 kojeg je nosio Maradona, s brojem kojeg klub više neće dati ni jednom igraču.

Napolijev stadion San Paolo, na kojem je Maradona igrao sedam sezona dok je bio na jugu Italije, trebao bi biti preimenovan na prijedlog napolitanskog gradonačelnika i nositi ime jednog od najvećih nogometaša svijeta.