Hamilton u lovu na nove rekorde

Veliko postignuće Lewisa Hamiltona kada je postao najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 učinilo ga je još mirnijim u lovu na nove rekorde bez obzira što govori kako se ne opterećuje statistikom. 
Dva tjedna nakon što je osvojio svoju sedmu titulu, a preostale su još tri utrke, vozač Mercedesa pojavio se u Bahreinu kao da se ništa nije promijenilo i da je sve još uvijek na kocki.

Još jedna prva startna pozicija, deseta u sezoni, devedeset i osma u karijeri - ostvarena vrlo uvjerljivo ispred Valtterija Bottasa, koji je djelovao pomalo izbezumljeno. Unatoč njegovom velikom uspjehu, Hamiltona ove sezone čeka još nekoliko izazova, ako odvozi posljednje tri utrke.

Prvi izazov je stota najbolja startna pozicija - uistinu impresivno postignuće, s obzirom na to da je sljedeći najviši rezultat bilo kojeg vozača - 68. A drugi izazov je 13 pobjeda u sezoni, što bi bilo jednako rekordu svih vremena koji su zajedno držali Michael Schumacher i Sebastian Vettel. Hamilton je uvijek govorio da nije za statistiku, a u subotu je rekao:

- Prošla je nevjerojatna godina i sve je od sada samo dodatni bonus.

Hamilton je rekao da uživa u "novoj lakoći" vožnje.

- Bez pritiska je puno je ugodnije, što ne znači da treba maknuti nogu s gasa. Sutra se opet borimo kao i inače, rekao je.

Hamilton je izgledao premoćno cijeli kvalifikacijski vikend, dok se Bottas mučio sa svojim bolidom. Utrka se vozi danas u 15 sati.