Klopp kritizirao termine utakmica i nazvao trenera Sheffielda "sebičnim"

Jurgen Klopp sarkastično je čestitao televizijskom novinaru na ozljedi Jamesa Milnera i trenera Sheffield Uniteda Chrisa Wildera nazvao "sebičnim" u intervjuu nakon utakmice protiv Brightona gdje su Redsi remizirali s 1:1.

➡️Liverpoolu samo bod kod Brightona, uz dva poništena pogotka

Trener Liverpoola iznio je vidljivo razočaranje oko termina odigravanja utakmica i krivnju usmjerio prema TV kućama.

- Ne znam koliko često to moram reći. Odabrali ste termin u 12:30, nakon srijede. Subota u 12:30 zaista je opasna za igrače, rekao je Klopp.

Ranije je upozorio da će igranje utakmica u srijedu, a zatim i odigravanje rane subotnje utakmice, stvoriti probleme.

- Dok ova godina ne završi, u ovom dijelu sezone imali smo ovakav termin tri puta. Pogledajte tko je još imao ovaj termin tri puta? Nitko, istaknuo je trener Liverpoola.

Liverpool je u srijedu izgubio 2:0 od Atalante u Ligi prvaka nakon što je odmorio nekoliko standardnih članova prve momčadi. Trener Liverpoola je htio "osvježiti" neke igrače za nove izazove u prvenstvu, ali Brighton je pomrsio račune.

Liverpool ima još jedan rani termin sljedeći mjesec kada igraju s Tottenhamom u srijedu, 16. prosinca, prije nego što se suprotstave Crystal Palaceu u ranom subotnjem terminu.

- Zašto ste nas izabrali protiv Crystal Palacea ako vam je stalo? Klopp je dodao i "čestitke" kada su ga pitali o ozljedi tetive Jamesa Milnera.

Trener Liverpoola je ponovno govorio o potrebi da momčadi Premier lige smiju izvršiti pet zamjena - kao što to mogu u drugim zemljama i bio je vrlo kritičan prema Wilderu.

- Pitajte Chrisa Wildera kako možemo izbjeći te ozljede. Razgovarali smo između menadžera, prije tjedan dana i bio je omjer 15-5, ako ne i 16-4 za pet izmjena. Chris Wilder stalno govori da sam sebičan. Mislim da stvari koje je rekao pokazuju da je on sebičan. Bio sam u sličnoj poziciji u Mainzu, sve oko ostanka u ligi.

- Danas, da smo imali pet zamjena, izvadio bih iz igre Robertsona i uveo Tsimikasa. Da spasim Robba. Ne da bismo poboljšali našu igru, samo da bismo ga spasili. Nije stvar u promjeni taktike i sustava, već samo u spašavanju igrača, zaključio je Klopp.