Mickelson i Barkley pobijedili Curryja i Manninga

Peterostruki osvajač najvažnijih golferskih turnira Phil Mickelson i stanovnik košarkaške Kuće slavnih Charles Barkley pobijedili su kapetana Golden State Warriorsa Stephena Curryja i slavnog umirovljenog quarterbacka Peytona Manninga u trećem izdanju golferskog "Dvoboja", odigranom u petak u Arizoni.

Radi se o humanitarnom natjecanju u kojem su igrači bili spojeni u parove te se izmjenjivali kod svakog sljedećeg udarca, a svaka od 18 rupa je nosila po jedan bod.

Već nakon sedam odigranih rupa u Stone Cayon Golf Clubu u Oro Valleyju Mickelson i Barkley su imali prednost od četiri boda, što je inspiriralo Barkleyja da televizijskim gledateljima, a i suparničkom paru pošalje poruku. Gledajući ravno u kameru, slavni je košarkaš, poznat po tome da se ne suzdržava od provokacija, rekao da bi bilo dobro "pripremiti reprize serije "Zakon i red" za otprilike pet rupa".

Mickelson i Barkley su izgubili bod na sljedećoj rupi, ali su zadržali vodstvo do kraja meča koji je završio na 15. rupi, kad je njihova prednost postala nedostižnom.

Manning i Curry su poznati kao odlični igrači golfa u amaterskim krugovima, ali Barkley je često bio javno izvrgavan ruglu zbog svog golferskog umijeća. No, pod vodstvom profesionalca Mickelsona slavni se košarkaš pokazao boljim od očekivanog.

Na terenu nije bio dopušten prilaz gledateljima, zbog pandemije Covida-19, a prikupljana su sredstva za financiranje obrazovanja afro-američkih studenata.

Prvo izdanje "Dvoboja" odigrano je 2018., a u njemu je Phil Mickelson pobijedio Tigera Woodsa i odnio nagradu od devet milijuna američkih dolara. U svibnju ove godine održan je uzvrat, u kojem se Micklesonu pridružio šesterostuki NFL prvak Tom Brady, a Woods je zaigrao s Peytonom Manningom. Slavili su Woods i Manning, a prikupljeno je više od 20 milijuna dolara za pomoć pogođenima pandemijom Covida-19.