Suze navijača u gradu u kojem je Maradona "božanstvo"

Uz rodnu Argentinu, smrt Diega Armanda Maradone posebno je pogodila talijanski Napulj u kojemu je Argentinac zabilježio blistave dane nogometne karijere i postao je pravo božanstvo.

Brojni navijači okupili su se diljem grada i odali počast legendarnom "Malom zelenom" paleći svijeće uz njegove murale.


Po njegovom dolasku u Napulj 1984. godine, lokalne novine zabilježile su da gradu nedostaju škole, autobusi, kuće, zaposlenje, ali ništa nije važno kao Maradona. Kada je ugledao 75.000 ljudi na predstavljanju bila je to 'ljubav na prvi pogled'.

U dresu Napolija je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup. U nogometnom ludom Napulju nogometni genij je postao poput božanstva, ali istodobno i žrtva vlastitog uspjeha. Unatoč uspjehu na terenu, Maradonin osobni život postajao je sve gori i gori.

Napoli je napustio 1991. zaradivši 15-mjesečnu suspenziju zbog zlouporabe kokaina.
- O besmrtni kralju, tvoj stijeg nikad neće prestati mahati, transparent je koji su navijači Napolija postavili pored stadiona San Paolo u spomen na Maradoninu smrt.

- Maradona nije bio samo igrač. On je godinama predstavljao duh Napulja, rekao je bivši predsednik Napolija Corrado Ferlaino, koji je bio vlasnik kluba kada je Maradona za njega igrao.

- Maradona je Napoli. Svima je poznata strast koju ovdje osjećamo prema njemu. Maradona je ujedinio Napolitance širom svijeta.To je prava ljubav, velika ljubav, kazao je gradonačelnik Luigi de Magistris koji je predložio da stadion San Paolo dobije ime po legendarnom Argentincu.