Nogometni svijet zavijen u crno: Diego, ti si vječan!

Vijest da je jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona (60) preminuo od srčanog udara šokirala je nogometni svijet. Brojne su reakcije uslijedile gdje se obožavatelji i njegovi suigrači opraštaju od legende nogometa.

➡️ Preminuo Diego Maradona
➡️ Šuker: Otišao je najbolji na svijetu

- Daleko najbolji igrač moje generacije, a možda i najveći svih vremena. Nakon blagoslovljenog, ali života punog nevolja, nadam se da će pronaći mir u božjim rukama, napisao je Gary Lineker.

- Vječna hvala. Vječni Diego, objavio je argentinski klub Boca Juniors.

- Zauvijek ćeš biti u našim srcima, poruka je Argentinskog nogometnog saveza.


Maradona je smatran jednim od najboljih nogometaša svih vremena.

S reprezetacijom Argentine je osvojio naslov svjetskog prvaka 1986. godine, a tijekom karijere igrao je za Argentinos Juniors, Boca Juniorse, Barcelonu, Napoli gdje je osvojio dva naslova prvaka Italije i imao status božanstva, te Sevillu, Newell's Old Boyse, a karijeru je završio kod kuće, u Boca Juniorsima.

- Nogomet je izgubio jednu od svojih najvećih ikona. Počivao u miru, objavio je Manchester United.

Njegov veliki sportski rival Pele oprostio se od njega porukom: - Jednog dana ćemo zajedno udarati loptu na nebu.

- Ovo je strahovit udarac i za klub i za grad. Ostat ćeš zauvijek u našem srcu. Ciao Diego", objavio je Maradonin bivši klub Napoli kojemu je donio jedina dva naslova prvaka Italije (1987, 1990) uz njegovu fotografiju na kojoj navija u plavoj majici sa znakom srca i natpisom "Zauvijek".

- Hvala ti za sve Diego, kratko je objavio njegov prvi klub u Europi Barcelona za koji je igrao od 1982. do 1984.

- Diego je vječan, napisao je kapetan Barcelone, Maradonin sunarodnjak i ponajbolji igrač današnjice Lionel Messi.

- Danas se opraštam od prijatelja, a svijet se oprašta od vječnoga genijalca. Neusporedivog čarobnjaka. Napustio nas je prerano, ali ostavlja neograničenu ostavštinu i nenadoknadivu prazninu. Počivao u miru, nikada nećeš biti zaboravljen, napisao je Cristiano Ronaldo.