Novi cilj vaterpolista Mladosti osvajanje Eurokupa

Pred vaterpolistima Mladosti je u sljedećem razdbolju vrlo zgusnut raspored u kojemu će odigrati čak sedam utakmica u samo devet dana. Cilj momčadi trenera Zorana Bajića je na dva kvalifikacijska turnira u Zagrebu izboriti plasman u četvrtfinale domaćeg Kupa te u osminu finala Eurokupa.

Od 27. do 29. studenog održat će se kvalifikacije Kupa Hrvatske u kojima će Žapci ugostiti momčadi Medveščaka, Mornara, Jadrana i POŠK-a, a od 4. do 6. prosinca očekuje ih domaćinstvo skupine LEN Eurokupa i utakmice s kotorskim Primorcem, talijanskim Pallanuotom Triesteom te mađarskim ZF Egerom.

- Želja nam je proći skupinu kao prvi da izbjegnemo Jug u četvrtfinalu. Najteži protivnik koji nas čeka ovoga vikenda je splitski Jadran, zahtjevna i dobro vođena momčad. Gledat ćemo da budemo pravi u subotu i pobjedom na turniru krenemo lakšim putem prema obrani naslova Kupa Hrvatske, najavljujući nastup u domaćem natjecanju rekao je trener Zoran Bajić.

Mladost će nastup na tom turniru otovoriti u petak (11 sati) protiv Medveščaka, a istu večer (20.30 sati) igrat će protiv splitskog Mornara Brodospasa. U subotu (19 sati) Žapce čeka splitski Jadran, a u nedjelju POŠK (10.30 sati).

Na utakmice u Kupu Hrvatske osvrnuo se i reprezentativac Luka Bukić.

- Očekujemo tešku utakmicu s Jadranom, to nam je važno za lakši put prema osvajanju Kupa. Ostale protivnike treba shvatiti ozbiljno, ali ne bi trebali biti nešto teži za pobijediti, rekao je Bukić.

Mladost je nedavno zaustavljena na korak do plasmana u Ligu prvaka, a u prvom vikendu prosinca tražit će put prema osmini finala Eurokupa. No, to je tek prvi korak prema konačnom cilju.

- Osvajanje Eurokupa je novi cilj Mladosti. Svi smo razočarani što nismo ušli u Ligu prvaka, a sada se nadamo da ćemo pokazati svoju pravu kvalitetu, pobijediti u sve tri utakmice i proći u osminu finala, izjavio je direktor Mladosti Milorad Damjanić.

Mladostaši su s dvije prvenstvene pobjede vratili donekle poljuljano samopouzdanje, što će biti važno za predstojeća natjecanja.

- Atmosfera je dobra, bili smo razočarani nakon što nismo izborili Ligu prvaka nedavno, ali svjesni smo da nije sve bilo na nama. Takav je bio splet okolnosti. Ne tražimo isprike nego treba ići dalje. Okrećemo se Eurokupu, imamo velike ambicije i moramo sve utakmice odraditi kako treba, rekao izjavio je kapetan momčadi Ivan Marcelić.

Eurokup se održava od 1992., a Mladost je trofej u ovom natjecanju posljednji put osvojila prije 19 godina.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera sve utakmice na oba kvalifikacijska turnira zatvorene su za publiku.