Dinamo u Austriji, Mamić: Ova utakmica može nam odrediti smjer

Nogometaši Dinama doputovali su u Klagenfurt, gdje ih u četvrtak od 18.55 očekuje utakmica četvrtog kola UEFA Europske lige protiv Wolfsberga.

Momčad hrvatskog prvaka će danas na stadionu Wörthersee u Klagenfurtu odraditi posljednji trening uoči susreta, a nakon njega bit će održana i konferencija za novinare.

Svi igrači i članove stožera te delegacije odradili su uoči putovanja testiranje na koronavirus i svi nalazi bili su negativni.

Trener Zoran Mamić je uoči putovanja najavio dvoboj.

- Srećom testiranje je prošlo dobro, svi su negativni, što je dobar znak. No situacija se može promijentii iz sata u sat, strijepimo da netko ne dobije simptome, no živimo već neko vrijeme s tim, rekao je o povoljnoj situaciji s koronavirusom.

Zdravstveno stanje u momčadi je i što se tiče ozljeda uglavnom dobro.

- Imamo problema s Gavranovićem, svi ostali su u pogonu, zasad svi konkuriraju, ako se ne promijeni nešto do dvoboja svi će biti u kadru.  To je utakmica koja može odrediti smjer u Europi ove godine. Idemo po pobjedu, pokušat ćemo biti ofenzivni, iako u napadu imamo tih problema, Gavranović eto ima određenih poteškoća, Kastrati je tek jednom trenirao nakon korone, Majer je isto tako odradio samo jedan ili dva treninga, pa imamo dosta problema, no pronaći ćemo najbolju moguću kombinaciju.

Osvrnuo se i na poraz u Osijeku:

- Nismo sretni, ali utakmica je mogla otići u drugom smjeru da smo zabili u prvom poluvremenu, eto nismo. Vidjeli smo i situaciju oko penala, no to je sve sastavni dio nogometa, uvijek slijede nove utakmice.

Novi europski izazov najavio je i kapetan Arijan Ademi:

-  Nije nas poremetio poraz, ali sigurno da nam je krivo što nismo pobijedili. Idemo dalje. Čekaju nas veliki izazovi, spremni smo na njih i odgovorit ćemo na pravi način.  Čvrsta su ekipa, kao što smo vidjeli i ovdje. Vraća im se kapetan Liendl, on je sigurno njihov najopasniji igrač prema naprijed. Ima stvarno odlična rješenja, ali napravit ćemo sve da ga zaustavimo, istaknuo je Ademi glavnu prijetnju sa suparničke strane.