Mate Pavić za HRT: Veselim se suradnji s Mektićem

Hrvatski Davis Cup reprezentativac Mate Pavić i brazilski tenisač Bruno Soares u subotu su osigurali status najboljeg svjetskog para za 2020., a od sljedeće godine će u lov na trofeje s drugim parterima.

➡️ Pavić i Soares završili suradnju kao najbolji par u 2020.

- Iza nas je još jedna teniska sezona u kojoj smo postali najbolji par svijeta. Tu vijest smo saznali jučer poslije malo teškog dana u petak i završetka našeg nastupa u Londonu. Ta nas je vijest obradovala jučer i sretni smo, jako zadovoljni s tim i mislim da je to veliko postignuće, rekao je Mate Pavić za HRT.

Pavić i Soares drugi su put u karijeri došli do naslova najboljeg teniskog para u svijetu. Pavić je to bio prije dvije godine s Austrijancem Oliverom Marachom, a Soares 2016. s Britancem Jamiejem Murrayem, s kojim će se od sljedeće godine ponovno spojiti.

- Meni je to drugi put u zadnje tri sezone i s tog aspekta sam jako zadovoljan, općenito sam jako zadovoljan cijelom sezonom.

Pavić će u 2021. igrati sa suigračem iz reprezentacije Nikolom Mektićem, koji će se danas u Londonu u paru s Nizozemcem Wesleyjem Koolhofom boriti za naslov pobjednika završnog turnira protiv Melzera i Roger-Vasselina.

- Veselim se sljedećoj sezoni i suradnji s Nikolom Mektićem, budućim partnerom, i nadam se da možemo postići jako dobre rezultate.