Škorić: Treba ostati miran i spustiti 'loptu na zemlju'

Hrvatski reprezentativac i igrač Osijeka Mile Škorić u tri dana odigrao je utakmicu Hrvatskog kupa protiv Kurilovca, a zatim i u dresu Vatrenih protiv Portugala na Poljudu.

Bio je to njegov četvrti reprezentativni nastup za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a Vatrenima se u Splitu priključio u ponedjeljak kad je, zbog problema u obrani, izbornik Zlatko Dalić aktivirao pretpoziv za igrača Osijeka.

S partnerom u obrani Dejanom Lovrenom, koji ga je pohvalio nakon utakmice, čuvao je velike portugalske zvijezde kao što su Cristiano Ronaldo, Joao Felix, Bernardo Silva, Diogo Jota...

- Presretan sam zbog toga što sam imao priliku odigrati jednu ovakvu utakmicu, ali ne mogu nikako biti zadovoljan rezultatom. Mislim da smo igrali dosta dobro, posebno u prvom poluvremenu kada smo imali vodstvo i još jednu veliku prigodu za povećanje prednosti. Teško je bilo u nastavku kada smo ostali s igračem manje, no opet smo se nastavili boriti i šteta što smo na samome kraju nesretno primili gol kojim je Portugal ipak došao do pobjede. Naša se reprezentacija u posljednje vrijeme nalazi u pomalo turbulentnom razdoblju, no treba ostati miran i spustiti „loptu na zemlju“ jer ćemo zasigurno i ubuduće imati respektabilnu momčad za visoke domete. Meni je uvijek na ponos i čast zaigrati u dresu s državnim grbom, tako je bilo i ovaj puta. Sada je bilo najvažnije ostati u elitnoj skupini Lige nacija i svima nam je drago da smo u tome uspjeli, rekao je Škorić za službenu stranicu NK Osijeka.