Borussia odbija karantenu za Haalanda

Norveški nogometni savez traži od svojih reprezentativaca, među kojima je Erling Haaland, da ispoštuju desetodnevnu karantenu čemu se protive njihovi njemački klubovi - Dortmund, Leipzig i Hertha Berlin koji u subotu imaju na rasporedu utakmice Bundesliga.

Nakon slučaja zaraze koronavirusom u reprezentaciji svim je reprezentativcima naložena desetodnevna karantena u skladu s norveškom strategijom borbe protiv koronavirusa.

Norveški nogometni savez traži da tu izolaciju nogometaši ispoštuju i prilikom povratka u svoj klub ovaj tjedan, čak i ako u inozemstvu. Također inzistira da se igrači na to obvežu pismenim putem.

Zbog te karantene bi Haaland, zvijezda Dortmunda,  propustio prvenstvenu utakmicu u subotu kao i napadač Leipziga Alexander Sörloth i vratar Herthe Berlin Rune Jarstein.

Dortmund, koji je trenutačno treći u njemačkom prvenstvu "polazi od načela da se na njemačkom tlu primjenjuje njemački zakon " i da, ako su sljedeći Haalandovi testovi na koronavirus negativni on smije igrati u subotu u Berlinu protiv Herthe.

Isto stajalište su zauzeli i Hertha te Leipzig koji gostuje u Frankfurtu.

Nakon što je Omar Elabdellaoui bio pozitivan na koronavirus, Norveška je stavila sve igrače u desetodnevnu izolaciju. Utakmica Lige nacija protiv Rumunjske koja se trebala igrati u nedjelju je otkazana.

U srijedu Norveška u Ligi nacija igra protiv Austrije i tamo je poslala B momčad od 13 mladih igrača koji nemaju nikakvo međunarodno iskustvo.