Engleski mediji tvrde da će EURO biti održan u Velikoj Britaniji

Velika Britanija mogla bi biti domaćin Europskog nogometnog prvenstva iduće godine, objavio je Daily Mail.

Europska nogometna federacija (UEFA) i dalje inzistira da se EURO idućeg ljeta održi u 12 gradova diljem Europe, ali sve je veći strah da će to biti nemoguće, pa se istražuju i alternative zbog pandemije Covid-19.

Daily Mail tvrdi da su UEFA i Engleski nogometni savez (FA) u pregovorima o potencijalnom prebacivanju cijelog turnira u Ujedinjeno Kraljevstvo, a utakmice bi se igrale u Engleskoj, Škotskoj i Walesu.

Prije nekoliko dana francuski Le Parisien je objavio kako će se EURO idućeg ljeta održati u Rusiji. Iza Rusije je odlično organizirano Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Međutim, mišljenja se razlikuju o stvarnoj zdravstvenoj situaciji u toj zemlji, a brojke koje je priopćio Kremlj redovito se preispituju.

EURO bi se trebao održati u 12 zemalja, a gradovi domaćini su Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, London, München, Rim i Sankt Peterburg.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija će na EP-u igrati u skupini D zajedno s Engleskom, Češkom, te Škotskom. Utakmica protiv "Gordog Albiona" na raspredu je u Londonu, a iduće dvije utakmice svjetski doprvaci bi trebali igrati u Glasgowu.

UEFA je naglasila kako namjerava održati EP u gradovima i na stadionima u skladu s ranijim najavama i objavljenim pripremama.

- Nesigurnosti koje donosi situacija s koronavirusom ne mogu predvidjeti niti kontrolirati ni UEFA ni lokalne vlasti. Previše je rano tvrditi kako će u lipnju ili srpnju postojati neke restrikcije po pitanju organizacije ili nazočnosti navijača. Ukoliko će postojati potreba za promjenom planova tako ćemo i učiniti, no sada nema nikakve naznake niti promjene lokacija održavanja prvenstva, objavila je nedavno UEFA.