"Naša glavna zadaća je biti u društvu najboljih u državi i susjedstvu"

Iako su sinoć poraženi na gostovanju kod Zadra u košarkaškom klubu Split vlada optimistično ozračje, i zbog respektabilne obljetnice kluba koji slavi 75-i rođendan, ali i zbog dobrih nastupa u regionalnoj ligi koji daju razloga za vjeru u svjetliju rezultatsku budućnost.

Najtrofejniji europski klub 20. stoljeća slavi 75. rođendan. Trostruku uzastopnu titulu europskih klupskih prvaka teško će više ikada ponoviti, no Split ponovno ima mladu momčad koja obećava. Baš kao te slavne 89-e čine je domaći momci, među njima i sin nekadašnjeg člana Jugoplastikina tima iz snova Velimira Perasovića.

- Drago mi je da imam oca koji je 3 puta bio prvak Europe s Jugoplastikom. Mislim da smo mi iznenadili u ABA Ligi, ali ne smijemo se time zadovoljiti, moramo ići dalje, kaže Ivan Perasović.

- Sigurno da imamo jednu mladu i poletnu momčad željnu dokazivanja i rezultata. Ostvarili smo dobar rezultat, ali možemo mi i puno bolje, dodaje Sani Čampara.

ABA ligu igraju nakon punih 9 godina. Kao momčad s najskromnijim budžetom tog natjecanja imaju vrlo solidan učinak od 3 pobjede i 3 poraza, što je bolji rezultat od onog ostalih hrvatskih predstavnika.

- Mislim da je naša glavna zadaća biti u društvu najboljih u državi i susjedstvu. Slušajte, normalno je da ćemo nekad dobit', nekad izgubit', ali moramo uvijek biti tu, rekao je Ivica Skelin. - Ono što želimo postići jest da imamo jednu konkurentsku ekipu koja će osvajati konkretne trofeje, smatra Edo Blažević, direktor kluba.

U domaćoj Premijer ligi Splićani su trenutačno na odličnom trećem mjestu. Iako zbog epidemiološke situacije igraju bez publike, za njih se navija diljem svijeta. U povodu 75. rođendana u prodaji su retro dresovi i majice Jugoplastike, koji su, kažu, doslovno razgrabljeni u samo sat vremena.

- Kupili su iz Aljaske, Amerike, Argentine, cijele Europe. Svi traže dresove s brojevima 7 i 17, tj. Kukoč i Rađa, otkrio je Ozren Maršić, glasnogovornik KK Splita.

Košarkaši Splita dobili su i novu prigodnu rođendansku pjesmu "Nije sunce uzalud žuto." A žute ovog vikenda čekaju dva gostovanja. Već sutra u domaćem prvenstvu igraju protiv Dubrave, a u nedjelju u 7. kolu ABA lige gostuju kod Crvene Zvezde.