Pozitivan i Brozović, ostali reprezentativci ne trebaju u samoizolaciju

Hrvatski nogometni savez objavio je u petak kasno navečer rezultate dodatnog testiranja na koronavirus uoči utakmice Lige nacija sa Švedskom.
➡️ Vatreni odradili trening, Kovačić: Stadion je fenomenalan
➡️ Dalić: Protiv Švedske očekujem tešku utakmicu

- Nakon pozitivnog nalaza na novi koronavirus reprezentativca Domagoja Vide u srijedu u Istanbulu, danas je u Stockholmu hrvatska reprezentacija obavila dodatno testiranje uoči utakmice sa Švedskom ove subote, priopćio je Hrvatski nogometni savez.

Rezultati testiranja pokazali su dva pozitivna nalaza, reprezentativcu Marcelu Brozoviću te jednom članu šireg stožera reprezentacije, kod kojeg je izgledno da se radi o pozitivnom nalazu uslijed stare infekcije (produljena pozitivnost). Obojica su odmah izolirani od drugih članova reprezentacije.

O pozitivnom testu obaviješten je Brozovićev Inter, kao i švedski epidemiolozi. Zbog poštivanja Uefinog Return to Play protokola, odnosno epidemioloških mjera za prevenciju širenja koronavirusa, nitko od ostalih članova reprezentacije ne treba u samoizolaciju.

Dva kola prije kraja natjecanja Lige nacija u našoj skupini vode Francuska i Portugal sa po 10 bodova, Hrvatska je treća s tri boda, dok Švedska na začelju nema niti jedan bod. Pobjednik skupine izborit će plasman na Final Four, dok posljednjeplasirana ekipa seli u niži razred.