Presedan: Čak četiri momčadi iz hrvatske skupine izborile EURO

Zahvaljujući novom formatu kvalifikacija i Ligi nacija čak četiri od pet momčadi iz hrvatske kvalifikacijske skupine E izborilo je Europsko prvenstvo.

Vatreni su to uspjeli kao pobjednici grupe, Wales kao drugoplasirani, a sinoć su se nakon doigravanja Lige nacija njima pridružile Mađarska i SLovačka.

Mađari su do EP-a došli preokretom protiv Islanda u zadnjim minutama, a Slovaci pogotkom u produžecima protiv Sjeverne Irske.

- Vrijedi primijetiti da su Slovačka i Mađarska izborile EURO, pa će četiri momčadi iz naše skupine biti na završnici, što dovoljno govori o kvaliteti skupine u kojoj smo završili kao prvoplasirani. Čestitam Sjevernoj Makedoniji na povijesnom uspjehu, a za EURO je sigurno dobro što su se Mađari i Škoti plasirali kao domaćini. Ove utakmice su nas podsjetile da je EURO blizu, i sigurno se tomu svi jako radujemo, rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.

EURO su izborili i sjajni Škoti dramatičnim prolazom protiv Srbije u Beogradu, pa će biti u našoj skupini, i protiv njih bi trebali igrati na njihovom terenu 22. lipnja 2021. godine. EP otvaramo protiv Engleske na Wembleyju, a slijede Česi i Škoti u Glasgowu.