FA traži od britanske vlade posebno dopuštenje za ulazak Islanđana

Engleski nogometni savez (FA) traži od britanske vlade da dopusti ulazak u zemlju islandskim nogometašima koji sljedeći tjedan trebaju igrati protiv 'Gordog albiona' u Ligi nacija na stadionu Wembley.

Odigravanje utakmice Engleska - Island, koja je na rasporedu sljedeću srijedu, dovedeno je u pitanje zbog zabrane britanske vlade da zabrani putovanja na ne-engeske državljane koji dolaze iz Danske, gdje islandska nogometna reprezentacija igra tri dana prije toga.

Ograničenja u putovanjima povezana su s ograničenjima koja su na snazi zbog širenja koronavirusa s kuna na ljude u Danskoj.

- Tražili smo od britanske vlade da razmotri da engelskoj reprezetaciji dopusti da odigra svoju zadnju utakmicu u Ligi nacija na Wembley stadionu davanjem izuzeća iz ograničenja putovanja islandskoj reprezentaciji, navodi se na stranicama FA.

- U Danskoj će islandski nogometaši biti pod strogim UEFA-inim protokolima u sportskom balonu i bit će testirani na koronavirus prije puta u Englesku. Dogovorili smo se s Islanđanima da će u Englesku doći privatnim charter letom na privatni terminal i imat će pristup samo hotelu i stadionu.

Britanski su mediji pisali o tome da su Albanija i Njemačka razmatrane kao mogući kandidati za odigravanje utakmice, no FA ističe kako je u najboljem interesu Engleske da igra na Wembleyu, a ne u stranoj zemlji.