Budimir: Prvi gol za reprezentaciju posebno me veseli

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 3:3 u Istanbulu u prijateljskom susretu protiv Turske. Strijelac za Vatrene bio je i Ante Budimir, kojemu je to bio prvijenac u nacionalnom dresu.

➡️ Golijada u Istanbulu, Vatreni remizirali s Turskom

➡️ Dalić: Zabrinjava me olako primanje golova


-
Prvi gol za reprezentaciju, sigurno da me čini posebno radosnim, posebno kad to 'donese' nešto, neriješen rezultat. Malo sam pregledavao snimku, svjestan sam da je bio VAR da možda, zapravo ne možda nego sigurno gola ne bi bilo, ali dešava se to u nogometu. Ja ću ovaj pogodak sigurno zapamtiti, rekao je Budimir.

- Išao sam u pritisak i bio sam jako blizu stoperu, on je zamahnuo nogom, ja sam se instinktivno poluokrenuo i krenuo s tijelom naprijed, nisam znao što će napraviti, hoće li me pogoditi u glavu... Na kraju je lopta bila ispred mene i u tom trenutku sam išao završiti akciju, to je ono što me interesiralo, rekao je Budimir.

Puno golova, 'šareni' sastav, izborniku Zlatku Daliću utakmica je poslužila da vidi neke igrače na koje može računati, među njima je i Budimir.

- Bio je to dobar test, mislim da smo bili bolja ekipa, uz malo više koncentracije, odlučnosti i konkretnosti moglo je biti bolje završeno, ali idemo dalje, kaže Budimir, koji je u kratkom razdobolju debitirao i zabio gol.

- Moram biti svjestan da nemam puno vremena, a nemam ni malo godina. Moje prve utakmice nisu s 20 godina nego s 29 i u skladu s tim ide cijela ova priča. Moram biti brz, konkurencija je velika, nastojim trenirati i svaku minutu koju imam probati iskoristiti, znam da dajem svoj maksimum, kaže Budimir.

Nakon prijateljskog 'testa' s Turskom, slijede utakmice u Ligi nacija protiv Švedske i Portugala.

- Jasno je što mi želimo, želimo zadržati našu poziciju u elitnoj skupini. Igramo s direktnim konkurentima u ovom trenutku, to su Šveđani. S Turskom je bio dobar test, dobre stvari smo mogli izvući, a sada je važna utakmica pred nama. Vjerujem u ekipu, bit će to dobro, rekao je Budimir.