Prandelli želi vratiti Batistutu u Fiorentinu

Talijanski nogometni stručnjak Cesare Prandelli (63), koji je prije dva dana ponovno sjeo na trenersku klupu Fiorentine, najavio je da mu je želja u Firencu vratiti klupsku legendu, argentinskog golgetera Gabriela Batistutu (51).  

- Razgovarat ću s Batistutom da nam se pridruži u stručnom stožeru, to je plan za budućnost. Njegov povratak bio bi nova vrijednost za klub. Imati priliku trenirati s takvim golgeterom bilo bi vrlo stimulativno za naše igrače, kazao je Prandelli za talijanske medije.

Batistuta je devet sezona igrao za Fiorentinu (1991/2000), a u 331 utakmici zabio je čak 203 pogotka. U dresu argentinske reprezentacije skupio je 77 nastupa i postigao je 54 gola.

Prandelli je uspješno vodio Fiorentinu od 2005. do 2010. godine, a u sezoni 2009-10. u Ligi prvaka stigli su do osmine finala, gdje su nesretno eliminirani od Bayerna. Sa reprezentacijom Italije bio je viceprvak Europe 2012. godine, a posljednji trenerski posao imao je u Genoi u sezoni 2018/2019. 

Prandelli priznaje da je trenersko mjesto u Fiorentini za njega više od posla, jer je i navijač "viola".

- Novi vlasnici kluba žele da budemo konkurentni u domaćem prvenstvu, ali i u Europi. Prilikom povratka nisam postavljao nikakve uvjete jer moja ljubav prema Fiorentini je vrlo duboka. Znam da ću imati podršku klupskog vodstva i rekao sam im da imamo 'dobar motor', a moj je posao da on proradi na pravi način, rekao je Prandelli.