HOS: Ema Stikić je dokaz da fair play i dalje postoji

Hrvatski odbojkaški savez odlučio je nagraditi 16-godišnju odbojkašicu OK Umag Emu Stikić koja je na nedavno održanom kadetskom prvenstvu Hrvatske pokazala fair play.  

U utakmici s HAOK Rijekom Ema je priznala kontakt s mrežom u jednoj dvojbenoj situaciji, a tim poenom Riječanke su izborile pobjedu i plasman u polufinale. Ema Stikić pokazala je poštenje svojstveno samo najvećim sportašima istaknuli su u Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) koji joj je uz pismo zahvale uručio reprezentativni dres.

- Zahvalna sam svojim suigračicama i treneru na podršci iako je to mogao biti pobjednički poen za nas. Utakmica je bila s Rijekom, igrao se bod za bod i dogodila se situacija u kojoj sam reagirala kako sam smatrala ispravnim, iako je to značio poraz za nas. Pravi sportski duh i fair play vrijednosti su koje mi puno znače, kao i klubu za koji igram. Pokazati te vrijednosti često je važnije i od same pobjede, kazala je Ema Stikić zahvalivši se HOS-u na reprezentativnom dresu za koji je dodala "da će joj biti čast nositi ga".