Stanković: Sve se poklopilo da ne prođemo

Izbornik hrvatske futsalske reprezentacije Mato Stanković prokomentirao je zbivanja u Brnu, gdje je Češka osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo.

-
Futsal: Hrvatska nakon drame penala ostala bez SP-a!    

Hrvatska je nakon 2:2 u Zadru i 2:2 u Brnu o putniku na svjetsku smotru odlučivala u raspucavanju sa šest metara, a više su uspjeha naposljetku imali domaćini Česi.

- Ne možemo vjerovati. U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri pogotka razlike - mučimo se, stvaramo prilike, postižemo lijepe pogotke, a oni šutiraju s centra i lopta se odbije u naša vrata. Naš je pogodak visio u svakom napadu. Imali smo sve, i šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo, jednostavno - neće i neće, rekao je izbornik Mato Stanković poslije utakmice.
Dodao je da igračima ne može ništa zamjeriti.

- Odigrali su vrhunsku utakmicu, dominirali, ali nažalost to je sport, koliko god to bila floskula. Kad se zbroje obje utakmice, mislim da smo bili puno bolji, rekao je.

Češka se tako pridružila Španjolskoj, Portugalu, Rusiji, Kazahstanu i domaćinu Litvi kao europskim predstavnicima na Svjetskom prvenstvu iduće godine, a posljednjeg će putnika dati odgođeni okršaj Finske i Srbije.