Fett prošla u 2. kolo Linza, slijedi dvoboj sa Sasnovič

Hrvatska Fed Cup reprezentativka Jana Fett (WTA - 236.) probila se u drugo kolo WTA turnira u Linzu, nakon što joj je Čehinja Tereza Martincova (WTA - 121.) predala dvoboj u trenutku kad je Vrbovčanka vodila sa 6-2, 3-1.

Bio je to četvrti dvoboj Fett i Martincove, ali prvi u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira, a 24-godišnja hrvatska igračica je ostvarila treću pobjedu nad Čehinjom koja se žalila na bolove u predjelu trbuha, zbog čega je nakon trećeg gema drugog seta zatražila liječničku pomoć.

Fett je bila premoćna od početka meča u kojem je već u prvom gemu došla do 'breaka'. U sljedećem je spasila jedinu priliku za 'break koju je imala 26-godišnja Čehinja te još jednim oduzetim servisom u petom gemu stvorila nedostižnu prednost.

U drugom setu je scenarij bio identičan. Fett je u prvom gemu došla do 'breaka' i držala prednost do 3-1, kad je Martincova odlučila predati dvoboj.

Fett je izgubila ukupno osam poena na servisu, a od devet prilika za oduzimanje servisa, iskoristila je tri.

U svom drugom nastupu na turniru u Linzu, Vrbovčanka je ponovila rezultat iz 2017. kad je iz kvalifikacija stigla do drugog kola i izgubila od Čehinje Barbore Strycove.

Tri godine poslije u drugom kolu ju čeka Bjeloruskinja Aliaksandra Sasnovič (WTA - 92.) koja je u ponedjeljak bila bolja sa 6-3, 6-1 od Zadranke s američkom putovnicom Bernarde Pere.

Fett i Sasnovič se do sada nikada nisu sastajale.

Uspije li pobijediti nekadašnju 30. tenisačicu svijeta, Jana Fett bi se četvrti put u karijeri probila do četvrtfinala na nekom od WTA turnira. Posljednji put joj je to uspjelo prije dvije i pol godine na zemljanoj podlozi u Maroku, gdje je u četvrtfinalu poražena od Ajle Tomljanović.

WTA Linz - 1. kolo
JANA FETT (HRV) - Tereza Martincova (Češ) 6-2, 3-1, predaja
Arantxa Rus (Niz) - Tamara Zidanšek (Slo) 6-4, 6-4