Dan odluke: Hrvatska futsal reprezentacija traži plasman na SP

Hrvatska futsal reprezentacija danas od 18.10 sati protiv Češke u Brnu igra uzvratni susret doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2021. godine. U prvoj utakmici u Zadru rezultat je bio 2:2.

➡️ Hrvatska preokretom do remija s Česima

- Nevjerojatno da uz takvu dominaciju nismo pobijedili u Zadru. Priželjkivali smo bolji rezultat, no odmah bih potpisao da u Češkoj odigramo oba poluvremena kao u prvom dvoboju. Češka se brani, čeka protunapad, ima dobre prekide i nisu nas iznenadili, ne ulaze u rizik. Spremamo se za sve moguće scenarije, igrači vjeruju u sebe i mislim da imamo još rezerve. Moramo sasvim otpustiti kočnice jer tko zna kada ćemo opet imati priliku otići na Svjetsko prvenstvo. Nije pila naopako, šanse su 50-50 premda smo se mi pokazali boljima, ali kolektiv je njihova snaga. Valjda im se neće dogoditi kao u Zadru, sve ono što su mogli poželjeti, rekao je izbornik Mato Stanković uoči utakmice.


Prvi i jedini nastup na Svjetskom prvenstvu u futsalu Hrvatska je ostvarila 2000. u Gvatemali, gdje je osvojeno peto mjesto.

Drugi par europskih kvalifikacija neće se odigrati danas. Uzvratni susret između Finske i Srbije je odgođen zbog pozitivnog nalaza na koronavirus kod jednog finskog nogometaša.

Svjetsko prvenstvo će biti održano u Litvi od 12. rujna do 3. listopada sljedeće godine. Nastup na Svjetskom prvenstvu, uz domaćina Litvu, od europskih reprezentacija su već izborili Portugal, Španjolska, Rusija i Kazahstan. S drugih kontinenata zasad stižu aktualni svjetski prvak Argentina, zatim Brazil, Paragvaj, Venezuela, Solomonski Otoci, Angola, Egipat i Maroko. Nastupit će ukupno 24 reprezentacije.