Zidane preuzeo krivnju za težak poraz kod Valencije

- Nema izgovora s moje strane. Nakon prvog gola smo se jednostavno raspali. Ne mislim da je Valencia taktički bila bolja, ali ja sam krivac jer nisam pronašao rješenja, rekao je trener Real Madrida Zinedine Zidane nakon poraza kod Valencije s 1-4 u 9. kolu Primere.

Real je doživio najteži poraz sezone iako na Mestalli ništa nije ukazivalo na potop jer je Kraljevski kub poveo u 23. minuti golom Karima Benzeme. U 35. minuti junak dvoboja Carlos Soler zabio je svoj prvi od tri gola, a sva tri je dao iz kaznenih udaraca. U 43. minuti branič Reala Varane nespretno je pogodio svoju mrežu, a taj gol je priznat tek nakon dugotrajnog VAR provjeravanja.

- Igrali smo dobro prvih pola sata, ali nakon pogotka smo se srušili i dinamika onoga što smo radili se promijenila. To je bila prekretnica jer nam je nakon toga sve pošlo po zlu: tri kaznena udarca, autogol... Malo je teško objasniti naš učinak. Dobro smo krenuli i nakon izjednačenja sve se promijenilo, dodao je Zidane.

U drugom dijelu Soler je još dvaput pogađao (54, 63) iz penala i došao do rijetkog "hat-tricka".

- Neću se miješati u rad sudaca. Oni rade svoj posao, a ja sam taj koji bira jedanaestoricu na terenu. Danas je bila teška utakmica, nema objašnjenja ili izgovora. Večeras su bila tri kaznena udarca protiv nas, a bila je i loša izvedba, loš dan u ured, rekao je Zidane pa istaknuo kako ne misli da ih je Valencia taktički nadmašila: - Mislim da smo se dobro pripremili za utakmicu. Dobro smo počeli i istina je da se sve promijenilo nakon gola i da je teško razumjeti zašto. Ja sam taj koji je u konačnici odgovoran za sve jer moram tražiti rješenja tijekom igre i nismo promijenili stvari nakon što smo ih uočili.