Zagreb osvojio Hrvatski kup košarke u kolicima

Košarkaši Zagreba pobjednici su 13. izdanja Hrvatskog kupa košarke u kolicima "Dubravka Ciliga".

U finalu igranom u sportskoj dvorani Cedevite na Zagrebačkom velesajmu, Zagreb je pobijedio ekipu Splita sa 67-59. U borbi za treće mjesto slavila je ekipa Vodice nad ekipom Broda sa 65-49.

Prije toga zagrebački sastav je u polufinalu pobijedio Brod sa 60-55, dok su Splićani bili bolji od ekipe Vodica s 48-38.

Za najboljeg košarkaša proglašen je Dino Sinovčić iz KKOI Splita, dok je najbolji strijelac Kupa Alex Franjul iz KKI Zagreb.

- Od ove godine Kup je posvećen pokojnoj dr.sc. Dubravki Ciliga koja je svojim predanim radom stvorila temelje moderne košarke u kolicima pružanjem stručne podrške, aktivno kroz vođenje i metode treninga. Na ovaj način smo joj željeli odati počast njenom liku i djelu, zaključio je predsjednik Hrvatskog saveza košarke u kolicima Ivica Vujica.

Hrvatski savez košarke u kolicima je nacionalni savez koji okuplja oko 150 osoba s invaliditetom unutar 12 članica koji sudjeluju u natjecanjima koje vodi i organizira Savez.

Košarka u kolicima u Hrvatskoj igra se od 70-tih godina 20. stoljeća. Do 2007. godine i osnutka Saveza postojala su samo tri kluba. Savez osim organiziranja I. i II. Lige, natjecanja Kupa, vodi i brigu o reprezentaciji.