Peternac: Treba nam ova pauza da stavimo sve na svoje mjesto

- Fascinantno je kako su dečki odigrali ovu zadnju utakmicu u ovom ciklusu. Igrali smo toliko utakmica zaredom, teških i jakih, ali su svejedno imali toliko energije, želje, volje..., rekao je Alen Peternac koji je s klupe vodio Dinamo do nova tri boda i uvjerljivog 5:0 slavlja nad Istrom 1961.

Iako su nastupili oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca, Modri nisu dozvolili iznenađenje i rutinski su stigli do novih bodova.

- Od prve smo minute imali plan da napadnemo, da igramo agresivno, da zabijamo. U svemu smo tome uspjeli, zasluženo pobijedili i svaka čast dečkima, dodao je Peternac koji je upisao drugu pobjedu zaredom. I u četvrtak je umjesto zaraženog Zorana Mamića vodio Dinamo do pobjede nad Wolfsbergerom u Europskoj ligi.

Slijedi odmor u domaćem prvenstvu, dio igrača otići će na okupljanje s reprezentacijama.

- Dobro će nam doći, posebno za one koji ostaju s nama, da ih dobro odmorimo. U ovih zadnjih mjesec dana praktički uopće nismo imali slobodno. Osim toga, dosta je igrača koji su već "načeti", Joško Gvardiol osjetio je bol u stopalu, Robbie Burton ima problema s mišićem... Uspjeli smo malo odmoriti Lovru Majera. Trebamo ovih 14 dana da se malo posložimo, da stavimo sve na svoje mjesto, zaključio je Peternac.