Heroj Osijeka: Vratar je uvijek tu da nešto obrani

U derbiju 11. kola Prve HNL Hajduk i Osijek su na Poljudu odigrali 1-1 (0-1). Osijek je bio bolji u prvom dijelu, a Splićani u drugom.
➡️ Remi na Poljudu, Ivušić obranio kazneni udarac u sučevoj nadoknadi

U samoj završnici oba su sastava imala po veliku priliku za pobjedu, s tim da je Hajdukova bila daleko izglednija jer Jradi u posljednjim sekundama susreta nije iskoristio kazneni udarac, tj. vratar Osijeka Ivica Ivušić obranio je njegov pokušaj.

- Prvo poluvrijeme smo zaista odlično odigrali, radili smo na terenu baš ono što je od nas trener tražio na terenu. Ispunjavali smo sve dogovoreno, vodili 1:0 i mogli to vodstvo učiniti uvjerljivijim jer smo imali još nekoliko vrlo dobrih situacija za gol. Hajduk je u drugom dijelu napravio pritisak, uspio je izjednačiti, ali ne mogu reći da su nam nešto opasno prijetili kada je o šansama riječ. Naše su prilike, generalno govoreći, ipak bile bolje. No, ni ovako nije loše, svakome po bod nakon svega, rekao je Ivušić za službenu stranicu Osijeka te nastavio:

- Svi su se borili i nikomu se u tom smislu nema što prigovoriti. Jedanaestereac? Ne treba ništa zamjeriti mladom Belji, lopta ga je pogodila u ruku, nije stigao bolje reagirati. Srećom pa sam obranio taj „penal“ Jradiju koji baš ne puca često s bijele točke, pa ga i nisam nešto mogao ranije analizirati. Vratar je uvijek tu da nešto obrani, a svakako mi je drago da sam uspio sačuvati mrežu u toj situaciji, zaključio je vratar Osijeka.