Hrgović dominantno došao do 12. pobjede u profesionalnoj karijeri

Hrvatski boksač Filip Hrgović svladao je Amerikanca Rydella Bookera prekidom u petoj rundi i stigao do 12. profesionalne pobjede u isto toliko mečeva na boksačkoj priredbi održanoj na Floridi.

➡️ Hrgović: Puno je velikih boraca i spreman sam za sve njih

Hrgović je dominirao tijekom cijelog meča s noći sa subote na nedjelju, u drugoj je rundi i dva puta srušio tridesetdevetogodišnjeg Bookera koji je sada na omjeru od 26 pobjeda i četiri poraza u karijeri.

U trećoj i četvrtoj rundi hrvatski teškaš je nastavio s teškim udarcima i "kažnjavao" je Bookera koji se isključivo branio. Sudac je odlučio prekinuti borbu u petoj rundi nakon što je Amerikanac primio još nekoliko snažnih udaraca u glavu.


- Sudac je donio ispravnu odluku. Mislio sam da ću ga prije srušiti, ali odradio sam dobar posao, rekao je nakon meča Hrgović nakon pobjede u petoj rundi od planiranih deset.

Hrgović je u meč ušao sa 110 kilograma, a Booker je bio nešto teži na vaganju sa 112,4 kg. Statistika je pokazala da je 28-godišnji hrvatski borac ukupno imao 210 pokušaja udarca, a da se od njih 73 Booker nije uspio dobro obraniti.