Legendarni njemački golgeter u lošem zdravstvenom stanju

Legendarni njemački golgeter Gerd Mueller pati od demencije i njegovo stanje je vrlo ozbiljno, tvrdi njegova supruga Uschi.

- Gotovo je 24 sata u krevetu, ima samo rijetke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava, kazala je Muellerova supruga u dirljivom svjedočenju koje je objavio dnevni list Bild. Gerd Mueller je zadnjih pet godina u specijaliziranoj ustanovi pokraj Muenchena u kojoj sada živi i u kojoj će u utorak proslaviti 75. rođendan.

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao još uvijek drži brojne rekorde, uključujući onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayern europski naslov.

- Zahvaljujući njegovim ciljevima Bayern Munchen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u povijesti Bayerna iz Münchena. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mülleru za 100 godina, rekao je njegov bivši suigrač i prijatelj Franz Beckenbauer. 

"Bombarder" je bio najbolji nogometaš Europe 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.