Izbornik BiH-a pozvao dva nogometaša iz hrvatske lige

Bosanskohercegovački izbornik  Dušan Bajević objavio je u petak popis od 32  nogometaša za tri reprezentativna ogleda u studenome, a  na njemu se  nalaze i dva  igrača iz  HNL-a - Stjepan Lončar iz Rijeke i Darko Todorović iz Hajduka.

Najbolji nogometaši BiH-a će započeti ciklus prijateljskim dvobojom protiv reprezentacije  Irana  12. studenoga  na sarajevskome Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", a nakon toga slijede susreti u okviru Lige nacije -15. studenoga u Amsterdamu sa Nizozemskom i tri dana kasnije u Sarajevu s Italijom.

- Želimo naglašeno pružiti šansu nogometašima iz domaćih  klubova, a  prijateljska utakmica s Iranom može poslužiti da vidimo kako se oni snalaze kad je jača konkurencija i veći zahtjevi, izjavio je  izbornik Bajević.

On će okupiti  nogometaše 9. studenoga u Sarajevu, najavio je kako će pratiti i formu svih drugih potencijalnih  reprezentativaca, ali i razvoj situacije oko pandemije koronavirusa.

- Pratit ćemo  posebno epidemiološku situaciju u narednome razdoblju i nadam se da će svi doći zdravi na ovo okupljanje. Igramo  tri utakmice za tjedan dana zato je važno da imamo dovoljno igrača na koje možemo računati, poručio je Bajević.