Ibrahimović u kampanji: Ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus

Legendarni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović (39) na svoj jedinstven način pozvao je ljude da poštuju pravila u borbi protiv koronavirusa.

Ibrahimović je bio zaražen koronavirusom prošlog mjeseca, a nakon povratka na travnjak zabio je tri gola u četiri nastupa.

- Virus me izazvao i pobijedio sam. Ali ti nisi Zlatan, ne izazivaj virus, poručio je Ibrahimović u video poruci objavljenoj na njegovoj Facebook stranici koju prati 26 milijuna ljudi.

- Koristite glavu, poštujte pravila. Fizička distanca i maske - uvijek. Mi ćemo pobijediti, naglasio je napadač Milana.

Ovaj video dio je i službene kampanje Lombardije, čiji je glavni grad Milano, a također je objavljen na web stranici regije i na društvenim mrežama.

- Ideja o uključivanju Ibre pala mi je na pamet u noći derbija protiv Intera. Zlatan se vratio na teren nakon što se oporavio i u tom trenutku sam pomislio kako bi nam mogao pomoći da pošaljemo važnu poruku, rekao je guverner Lombardije Atilo Fontana.

- Odmah je prihvatio prijedlog i na tome mu zahvaljujem, dodao je.

Italija je u posljednja 24 sata potvrdila 24.991 novi slučaj zaraze koronavirusom i oborila rekord od utorka kada su bila 21.994 novozaražena u jednom danu, a najveći porast broja zaraza je upravo u Lombardiji.