Odgođene četiri od pet utakmica 5. kola PH za vaterpoliste

Odgođene su četiri od pet utakmica 5. kola PH za vaterpoliste koje su se po rasporedu trebale odigrati ove subote. Jedina utakmica koja će se igrati je dvoboj između Galeb MR-a i Zadra 1952.

Epidemiološke službe županijskih NZJZ odredile su samoizolaciju za igrače koji su pozitivni na koronavirus i za njihove kolege koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima. Zbog toga su odgođeni dvoboji: Solaris – HAVK Mladost, Primorje EB – Jug AO, Mornar – KPK i OVK POŠK – Medveščak, dok je Jadran ST slobodan u ovom kolu.

Utakmica Solaris – Mladost je odgođena zbog pozitivnog nalaza na Covid–19 nekolicine igrača Mladosti tijekom priprema reprezentacije zbog čega je otkazan i HEP Kup u Zagrebu. Isto se dogodilo s dvojicom igrača Juga. Mornar je dostavio nalaze nekoliko igrača pozitivnih na koronavirus, dok je Medveščak iz istog razloga već 10-ak dana u samoizolaciji. Pojedini igrači Jadrana, koji je slobodan u ovome kolu, pozitivni su zbog čega cijela momčad mora u samoizolaciju.

Igrači i treneri KPK su završili sa samoizolacijom zbog čega su se stvorili uvjeti da se nadoknadi neodigrana utakmica 3. kola između Solarisa i KPK.