Mamić uoči CSKA: Kad im ne ide, Vlašić iskoči svojom genijalnošću

Uoči putovanja za Moskvu, gdje Dinamo u četvrtak očekuje susret drugog kola Europske lige protiv CSKA, trener Zoran Mamić pričao je s novinarima.

O gustom rasporedu utakmica kaže:

- Taj ritam utakmica je težak, ali i dobar, jer ne treba puno razmišljati o onome što je bilo prije. Sutra je nova utakmica, novi izazov. Naravno da je iscrpljujuće, ali imamo kvalitetan kadar i vjerujem da sve te izazove možemo podnijeti na najbolji način.

O kvalitetama CSKA kaže:

- CSKA je jedna od najboljih ruskih momčadi, koja jako dobro izgleda kao momčad, ima jako dobre pojedince, ima sjajnog Nikolu Vlašića, koji već u kontinuitetu igra jako dobro. Kad momčadi možda i ne ide, on rješava utakmice svojom genijalnošću, svojom kvalitetom. Trebamo obratiti pažnju na njega, ali uvjeren sam da i Dinamo ima svoje kvalitete.

Usporedio je potom CSKA s Feyenoordom:

- CSKA i Feyenoord su drugačije momčadi. Feyenoord ima neke zakonitosti i automatizme u momčadi koji su jako vidljivi, kod CSKA to nije u toj mjeri, no oni  imaju fiziku, snagu, brzinu i individualnu kvalitetu, drugačije su utakmice.

- Imamo određenih problema s nekim igračima, ali do utakmice će sve to doći na svoje, bit će sve u redu, iznio je za kraj "zdravstveni karton" Dinama Mamić.