Bojkotu prijenosa pridružili se navijači Arsenala

Nakon što su britanske kabelske televizijske postaje odlučile dodatno naplaćivati prijenose utakmica nogometne Premier lige dio navijača odgovorio je bojkotom, a posljednji u nizu koji su to uradili bili su navijači Arsenala.

Njihova udruga pozvala je navijače "topnika" da bojkotiraju tv prijenos nedjeljne utakmice protiv Leicestera, za koja se po modelu "plati i gledaj" mora platiti 14,95 funti. Pozivu se odazvalo 2.250 navijača koji su skupili 34.000 funti, te su ih donirali jednoj lokalnoj humanitarnoj udruzi, objavili su britanski mediji.

Još ranije to su napravili navijači Newcastlea. Oni su sredinom listopada bojkotirali "pay-per-view" (PPV) prijenos susreta protiv Manchester Uniteda, čime su skupili 20.000 funti koje su donirali banci hrane.

Dodatnom naplaćivanju prijenosa utakmica Premier lige prošlog tjedna usprotivio se trener West Bromwich Albiona Slaven Bilić, koji smatra da bi to moglo udaljiti navijače od nogometa. Bivši hrvatski izbornik je istaknuo da je nogomet sport za široke mase te da bi trebao biti dostupan svima.