Vuelta: Na trećem testiranju na koronavirus nema pozitivnih

Ni jedan biciklist koji sudjeluje na utrci po Španjolskoj nije pozitivan na koronavirus, objavili su organizatori u utorak nakon testiranja provedenog na dan odmora u ponedjeljak.

- Ukupno je izvedeno 684 testova tijekom prvog dana odmora i svi su bili negativni na Covid-19, objavili su organizatori Vuelte.

Nakon testiranja po dolasku u "mjehur utrke" Vuelte dva dana prije starta kao i testiranja prije službenog odlaska u Irun (Nizozemska) 20. listopada, ovo je bilo treće testiranje za bicikliste i članove momčadi te osoblje utrke.

U priopćenju su organizatori Vuelte zahvalili momčadima na njihovoj "suradnji i odgovornosti" koji omogućuju da se utrka nastavi.

Vuelta je već otkazala tri prve etape koje su se trebale voziti u Nizozemskoj zbog pandemije koronavirusa, a u nedjelju su organizatori također promijenili šestu etapu koja je trebala završiti na vrhu Tourmalet jer nisu smjeli ući na francuski teritorij zbog novih ograničenja vezanih za COVID-19.

U utorak se nakon dva dana odmora Vuelta nastavlja sedmom etapom dugom 159,7 km između Vitoria-Gasteiz i Villanueva de Valdegovie.