MLB: Dodgersi korak do prvog naslova nakon 32 godine

Momčad Los Angeles Dodgersa pobijedila je Tampa Bay Rays sa 4:2 u petoj utakmici finala MLB-a (Major League Baseball) i povela sa 3-2 u seriji na četiri pobjede koja se odigrava na stadionu Globe Life Park u Arlingtonu, zbog pandemije izazvane širenjem zaraze koronavirusom.

Već u prvoj izmjeni momčad Dodgersa povela je sa 2:0, zahvaljujući optrčavanjima Mookieja Bettsa i Coreyja Seagera koji je iskoristio loš ulazak u utakmicu početnog bacača Raysa Tylera Glasnowa.

Na početku druge izmjene Joc Pederson je poslao loptu na tribine za 'home run' i tako zaradio treći bod za Dodgerse. Momčad s Floride se vratila u utakmicu u trećoj izmjeni s dva optrčavanja koja su izveli Kevin Kiermaier i Yandy Diaz. No, u petom 'inningu' je Max Muncy još jednim 'home runom' ponovno donio dva boda prednosti Dodgersima.

Momčad iz Los Angelesa je tu prednost zadržala zahvaljujući svom početnom bacaču u ovoj utakmici Claytonu Kershawu koji je ukupno izbacio šestoricu protivničkih udarača i spriječio pokušaj 'krađe' baze Manuela Margota u četvrtom 'inningu', kojom bi Raysi izjednačili na 3:3.Dodgersi u noći s utorka na srijedu mogu zaključiti seriju i prekinuti 32-godišnje čekanje na svoj novi, sedmi MLB naslov.

Dodgersima je ovo ukupno 21. nastup u 'World Seriesu', a treći put su izborili finalnu seriju u posljednje četiri sezone. U zadnja dva pokušaja osvajanja naslova zaustavili su ih Houston Astros 2017. (4-3) i Boston Red Sox 2018. (4-1).

Tampa Bay je drugi put u povijesti u borbi za naslov, a u svom premijernom nastupu u World Seriesu 2008. Raysi su poraženi od Philadelphia Philliesa (4-1).