Koeman: VAR se koristi samo protiv Barcelone

Jedanaesterac dosuđen za Real Madrid u El Clasicu izazvao je polemike u Španjolskoj.

Madriđani su na Camp Nou slavili sa 3:1, a utakmica je za Barcelonu krenula u krivom smjeru nakon što je Realu u 63. minuti dosuđen kazneni udarac. Sudac Juan Martinez Munuera pokazao je na bijelu točku na sugestiju iz VAR sobe, nakon pregledavanja snimke.

Clément Lenglet je za dres povukao Sergija Ramosa koji nikako nije mogao doći do lopte koja je bila upućena prema njemu, ali je otišla visoko iznad. No, kapetan Reala je pao, što je sudac prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Ramos je sam uzeo loptu i donio novo vodstvo Realu. Pobjedu Kraljevskog kluba zapečatio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić lijepim pogotkom u 90. minuti.  

- Mislim da je penal bio čist. Povukao me za dres kada sam skočio za loptom i to je jasno kao dan. Nije pošteno kritizirati suca zbog odluke koja je bila skroz čista, rekao je Ramos.

S njim, ali ni s odlukom suca ne slaže se trener Barcelone Ronald Koeman.

- Ne razumijem VAR. Mislim da je donesena odluka bila na štetu Barcelone. Uvijek ima povlačenja za dres i mislim da je Ramos najprije napravio faul nad Lengletom. Dres je povučen, ali nedovoljno jako da bi Ramos pao kako je pao. Za mene to nije penal. Imali smo pet utakmica, a VAR je korišten samo protiv Barcelone, nikad za nas. Odluka je imala veliki utjecaj na konačni rezultat, smatra Koeman.