Rožman: Utakmica u kojoj se ne pita samo nas

Nogometaši Rijeke će u četvrtak u susretu 1. kola skupine F Europske lige igrati protiv Real Sociedada na Rujevici. Real Sociedad je trenutačno vodeća momčad španjolskog nogometnog prvenstva. Trener Rijeke Simon Rožman shvaća da je težak zadatak pred njegovim igračima.

➡️ Real Sociedad u Rijeci: Ne idemo posjetiti Jadransko more

Iz kluba su potvrdili kako je još jedan igrač zaražen koronavirusom, ukupno tri.

- Atmosfera je fantastična osim tih testiranja koja nose nekakvu neizvjesnost dok se čekaju rezultati. Velika je stvar što smo se plasirali u Europsku ligu. Veselim se utakmici, ovo je naš teren i mi ćemo se tako postaviti. Mislim da smo dobro analizirali suparnika, govorimo o vodećoj momčadi u Španjolskoj i sigurno je da će oni koji budu igrali dati svoj maksimum. Vjerujem u svoju momčad i da će se pokazati u najboljem mogućem izdanju, rekao je Rožman.

Iznimno respektira sutrašnjeg protivnika.

- Ne znam s kojim sastavom će izaći, no imaju 22 izuzetno kvalitetna igrača, ekipa koja vrijedi 300 milijuna eura prema Transfermarktu. Ali nama je to veliki izazov, imamo spremnu strategiju kako bi htjeli da se utakmica odvija, ali to je utakmica u kojoj se ne pita samo nas, zaključio je Rožman te dodao kako će ići na pobjedu, ali neće biti tragedija ako se izgubi. 

Riječani su u skupini, uz Real Sociedad, s talijanskim Napolijem i nizozemskim AZ Alkmaarom.