Pred Rijekom važno testiranje uoči susreta s Real Sociedadom

Nakon što je jučer Rijeka priopćila da su dva igrača pozitivna na koronavirus, danas su iz uprave kluba potvrdili da ne bi trebalo biti većih problema za predstojeću utakmicu Eurolige protiv španjolskog Real Sociedada. Prema tvrdnjama s Rujevice, Rožman bi u četvrtak na raspolaganju trebao imati sve ključne igrače.

Navijači mogu odahnuti, momčad Rijeke i rezervni igrači koji su bili u zapisniku za utakmicu protiv Varaždina trebali bi biti i na popisu za susret s Real Sociedadom.

- U ovom trenutku nema nikakvog problema sa sastavljanjem momčadi. Kao što znate HNK Rijeka objavila je službenu vijest da su dva igrača pozitivna na koronavirus, ali što se tiče utakmice u četvrtak ne postoji nikakav problem, dapače, mi ćemo u međuvremenu obaviti još jedno testiranje nakon čega će se više znati, rekao je glasnogovornik Rijeke Marko Babić.

Na Rujevici se nadaju da se epidemiološka situacija neće pogoršati pa bi tako trebala biti popunjena jedna trećina tribina. Sjedala su već označena prema uputama UEFE koja ima još nekoliko zahtjeva.

- Uz to postoji jednostavno odredba da se drži distanca od barem 1.5 metra razmaka i naravno uz niz drugih stvari koje treba poštivati počevši od mjerenja temperature prije dolaska na utakmicu i jednostavno neke osobne odgovornosti u ovoj situaciji da bi se spriječilo širenje korone, dodao je Babić.

Jedan od zahtjeva je i da novinarski centar unutar stadiona bude zona za rad fotoreportera i zato je na parkiralištu ispod glavne tribine podignut montažni  centar. Važnije od svega bit će sutrašnji test na Covid 19 s nadamo se negativnim rezultatima za riječku momčad i stručni stožer.