HNS se oglasio nakon drugog slučaja koronavirusa u reprezentaciji

Andrej Kramarić i Ante Budimir zaraženi su koronavirusom po povratku s reprezentativne akcije. Hrvatski nogometni savez upoznat je s pozitivnim testovima te se oglasio priopćenjem i istaknuo da njihovi suigrači ne trebaju u samoizolaciju.
➡️ Budimir se s reprezentativnog okupljanja vratio s koronom

➡️ Kramarić među pozitivnim igračima Hoffenheima

- U ovom trenutku nemoguće je reći kada i gdje su zaraženi Kramarić i Budimir, no naglašavamo da su svi igrači i svi članovi stožera bili negativni na sva tri testiranja koje je reprezentacija imala tijekom prethodnog okupljanja, a koje je provodio službeni Uefin partner za testiranje, Synlab. Također, reprezentativci i stožer poštivali su sve propisane epidemiološke mjere. O situaciji su obaviješteni i klubovi naših reprezentativaca, kao i Francuski nogometni savez (FFF), a liječnička služba hrvatske reprezentacije je o pozitivnim testovima odmah obavijestila i nadležnu epidemiološku službu RH, objavio je HNS.

Nadležna epidemiološka služba procijenila je kako reprezentativni suigrači Kramarića i Budimira te članovi stožera nisu bili rizični kontakti te da nije potrebno propisati obveznu samoizolaciju bilo kojem članu reprezentacije.