Uremović: Vidjeli smo da možemo, vratit će se kad bude bitnije

Filip Uremović odlično je u ovom mini-ciklusu hrvatske nogometne reprezentacije iskoristio odsustvo Šime Vrsaljka i potvrdio da je odličan izbor na poziciji desnog beka.

Dvadesetrogodišnji nogometaš ruskog Rubina iz Kazanja vidi dosta elemenata za optimizam u predstavama Vatrenih u zadnje vrijeme, unatoč neugodnom trećem uzastopnom porazu od Francuske.

- Poslije svakog poraza je teško bilo što pametno reći. Kontrolirali smo cijelu utakmicu, imali puno više prilika, puno boljih situacija i… Na kraju oni doslovno iz tri udarca zabiju dva gola i uzmu tri boda. Što je, tu je, život ide dalje, moramo naučiti neke lekcije i pouke iz ovoga i okrenuti se sljedećim utakmicama. Vidjeli smo da možemo i ovo se, kad, tad, mora vratiti. Jer… Ispostavilo da smo u sve tri posljednje utakmice protiv Francuza, u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, i sada u ovim dvjema utakmicama u Ligi nacija, bili bolji protivnik, a na kraju ipak izgubili. Uvjeren sam da će nam se vratiti negdje kada bude puno bitnije, rekao je.

Osvrnuo se na svoju neimpresioniranost u prvim ozbiljnim nastupima za seniorsku reprezentaciju.

- Budući da igram u ruskoj ligi, nisam naviknut na takvu kvalitetu igrača, ali jednostavno dajem sve od sebe i idem sto posto za dres reprezentacije i na kraju mi se to vrati. Što se moje igre tiče, mogu biti zadovoljan, ali naravno da neke stvari moram poboljšati. Vjerujem da ću u nadolazećem razdoblju biti još bolji, najavio je Uremović.