Pjesma i podrška Vatrenima protiv svjetskih prvaka na Maksimiru

Dvoboj aktualnih svjetskih prvaka i doprvaka Francuske i Hrvatske na stadionu Maksimir pratilo je 7.000 gledatelja.

Zbog epidemije koronavirusa, Europska nogometna federacija (UEFA) je dopustila povratak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona u njezinim natjecanjima. No, konačnu odluku donosile su epidemiološke službe u svakoj od zemalja.

Tako je primjerice jučerašnju pobjedu Ukrajine protiv Španjolske (1-0) u Kijevu na tribinama Olimpijskog stadiona pratilo skoro 20.000 gledatelja, što je 30 posto od ukupnog kapaciteta stadiona, dok je francuske oglede protiv Ukrajine i Portugala na Stade de Franceu pratilo 1.000 gledatelja.

Za zagrebačke oglede protiv Švedske i Francuske u prodaju je pušteno po 7.000 ulaznica. Da potres nije zatvorio tribine Istok i Jug, u prodaju bi bilo pušteno 10.000 ulaznica.

Nažalost, očajan stadion, loša epidemiološka situacija u Zagrebu, prohladno vrijeme i prolom oblaka uvjetovali su da se protiv Švedske na tribinama okupi tek nešto više od 2.000 gledatelja, no protiv Francuske vrijeme se smilovalo, a dodatan motiv za dolazak na utakmicu bili su svjetski prvaci.

Francuski novinari čudili su se što je na tribinama bilo toliko gledatelja. No, izbornik "Tricolora" Didier Deshamps nije imao ništa protiv povratka gledatelja na tribine.

- Povratak navijača je dobar za igrače, treba to gledati s vedrije strane. Nije na nama da propitujemo ako su hrvatske vlasti dozvolile 7.000 gledatelja na tribini, kazao je prije utakmice Deschamps.

S njim se složio i hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

- Puno je ljepše igrati pred navijačima, bez obzira na njihov broj na stadionu. Više puta su naši navijači pokazali koliko su strastveni i vezani za reprezentaciju, kazao je Dalić.