Legendarna Chris Evert demantirala Novaka Đokovića

Legendarna američka tenisačica Chris Evert (65) demantirala je Novaka Đokovića zbog tvrdnje da je njegovo rivalstvo s Rafaelom Nadalom "najveće u povijesti sporta".

Đoković je nakon poraza od Nadala u finalu Roland Garrosa (0:6, 2:6, 5:7) rekao kako je njihovo rivalstvo najveće u povijesti sporta.

- Igrao sam protiv Rafe više nego protiv bilo kojeg protivnika u svojoj karijeri. Naše rivalstvo je najveće u povijesti sporta. Očito mi je najveći suparnik, rekao je Đoković nakon njihovog 56. međusobnog susreta i 27. pobjede španjolskog tenisača.

- Istina, ali za muški tenis. Martina Navratilova i ja smo igrale međusobno 80 puta, napisala je na Twitteru legendarna Amerikanka, vlasnica 18 Grand Slam naslova.Chris Evert je bila jedna od najuspješnijih tenisačica svih vremena sa čak 157 turnirskih naslova u pojedinačnoj konkurenciji i 32 u parovima, dok je Martina Navratilova osvojila 167 turnira pri čemu 18 Grand Slamova.

Od 1975. do 1987. Evert i Navratilova su igrale 80 puta međusobno, a 43 puta je slavila Čehinja. Čak 60 puta su igrale u finalima, uključujući 14 Grand Slam finala.