NFL: Tennessee i Minnesota prekidaju aktivnosti zbog Covida-19

Osam pozitivnih slučajeva na novim testiranjima na Covid-19 zabilježeni su kod igrača i zaposlenika NFL kluba Tennessee Titans te su zbog toga u utorak ujutro suspendirane sve klupske aktivnosti, a isti je slučaj i s Minnesota Vikingsima koji su u nedjelju ugostili Titanse na svom stadionu.

- U utorak ujutro rezultati su pokazali tri pozitivna slučaja među igračima i pet pozitivnih među klupskim osobljem. Titansi će prekinuti sve klupske aktivnosti koje uključuju osobne kontakte. Isto će učiniti i Vikingsi, koji su u nedjelju igrali protiv Titansa, priopćili su iz ureda Nacionalne lige američkog nogometa (NFL).

- Oba kluba usko surađuju s NFL-om i NFL-ovom udrugom igrača, uključujući o naše epidemiologe, kako bi doznali sve bliske kontakte, proveli dodatna testiranja i pratili razvoj događaja. Pri donošenju svih odluka zdravlje i sigurnost će biti u prvom planu, dodali su iz ureda NFL-a.

U izvješću o pozitivnim rezultatima nisu otkrivena imena igrača koji su zaraženi novim koronavirusom.

Vikingsi su u svom priopćenju naveli da slijede protokole, iako su svi rezultati na testiranju njihovih igrača i zaposlenika bili negativni.

- Prema protokolu NFL-a odmah ćemo prekinuti sve aktivnosti koje uključuju osobni kontakt i zatvoriti trening-centar, priopćili su iz Minnesote.

Ovo je prvi slučaj zaraze u klubovima NFL-a otkako je prije tri tjedna započela nova sezona. U predsezoni je zabilježen značajan broj lažnih pozitivnih rezultata.

Utorak je, inače, slobodan dan za NFL igrače, osim onih kojima je potrebna medicinska pomoć.

Minnesota bi u nedjelju trebala gostovati kod Houston Texansa, a Tennessee bi u Nashvilleu trebao ugostiti Pittsburgh Steelerse.